Αυτό το Μεξικάνικο τσίλι με τάκος κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική κλασσική μεξικάνικη συνταγή! Απαιτείται αρκετός χρόνος στη δημιουργία του, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει και με το παραπάνω! Μπορείτε να το σερβίρετε με τεμαχισμένο τυρί τσένταρ, μια κουταλιά ξινή κρέμα και θρυμματισμένα τσιπς τορτίγιας.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (450 γραμμαρίων) τσίλι
1 κονσέρβα (425 γραμμαρίων) μαύρα φασόλια
1 κονσέρβα (425 γραμμαρίων) καλαμπόκι, στραγγισμένο
1 σάλτσα ντομάτας
1 μπουκάλι μπύρας (330ml)
2 κουτάκια ντομάτες, τεμαχισμένα σε κύβους με πράσινα τσίλι, ακατέργαστα
1 πακέτο καρυκεύματα τάκο
3 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα
1 συσκευασία (220 γραμμαρίων) τεμαχισμένο τυρί τσένταρ
1 κρέμα γάλακτος (220 γραμμαρίων)
1 φλιτζάνι θρυμματισμένα τσιπς τορτίλας
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Τοποθετήστε το κρεμμύδι, τα φασόλια τσίλι, τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, τη σάλτσα ντομάτας, την μπύρα και τις ντομάτες σε κύβους σε μια κατσαρόλα αργού μαγειρέματος. Προσθέστε το καρύκευμα τάκο και ανακατέψτε για να απλωθεί παντού. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου πάνω από το μείγμα, πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω μέχρι να καλυφθούν από τα άλλα συστατικά. Ρυθμίστε την κατσαρόλα σε χαμηλή ένταση, καλύψτε και μαγειρέψτε για 5 ώρες.
Βήμα 2
Αφαιρέστε το στήθος κοτόπουλου από τη σούπα και αφήστε το να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε. Ανακατέψτε το τεμαχισμένο κοτόπουλο στη σούπα και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 ώρες. Σερβίρετε με τεμαχισμένο τυρί τσένταρ, μια κουταλιά ξινή κρέμα και θρυμματισμένα τσιπς, εάν θέλετε.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 7 ώρες
Μερίδες: 8
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
433,7 θερμίδες, 27,2 g πρωτεΐνης, 42,3 g υδατάνθρακες, 67,8 mg χοληστερόλης, 1596,8 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η μεξικάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για μεξικάνικο ορεκτικό sopes!