Ιαπωνική Κουζίνα

Νουντλς με γαρίδες και φυστικοβούτυρο

Νουντλς με γαρίδες και φυστικοβούτυρο

Μια πεντανόστιμη ιαπωνική συνταγή για να φτιάξετε τα παραδοσιακά νουντλς με γαρίδες και φυστικοβούτυρο μέσα σε δέκα λεπτά! Οι ποσότητες των υλικών για τη σάλτσα μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με το γούστο σας, αλλά με αυτά τα συστατικά, δεν μπορεί να πάει κάτι στραβά! Δοκιμάστε τα!

Υλικά που θα χρειαστείτε

¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σόγια

2 κουταλιές κινεζικό μαύρο ξύδι

2 κουταλιές του γλυκού λευκής ζάχαρης

1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο

280 γραμμάρια αποξηραμένα ιαπωνικά ζυμαρικά (νουντλς)

20 άψητες μεγάλες γαρίδες – ξεφλουδισμένες, με τις ουρές άθικτες

1 φλιτζάνι κομμάτια μπρόκολο

¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, το μαύρο ξύδι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 2

Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα νερού. Ανακατέψτε τα νουντλς και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Προσθέστε τις παγωμένες γαρίδες στην κατσαρόλα με τα βραστά νουντλς και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά, έως ότου οι γαρίδες να είναι ροζ και αδιαφανείς. Σβήστε το μάτι της κουζίνας, αλλά μην αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατέψτε το μπρόκολο, καλύψτε και αφήστε το να καθήσει για 2-3 λεπτά.

Βήμα 3

Στραγγίστε τα νουντλς, το μπρόκολο και τις γαρίδες. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, ρίξτε μαζί τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τις γαρίδες και τη σάλτσα φυστικοβούτυρου. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φιστίκια.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 2 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

556,9 θερμίδες, 34,7 g πρωτεΐνης, 63,6 g υδατάνθρακες, 159,9 mg χοληστερόλης, 708,2 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε δοκιμάστε και τη συνταγή για ψητή πέστροφα με γουαζάμπι