Ιρλανδική Κουζίνα

Παραδοσιακό Ιρλανδικό ψωμί σόδας

Παραδοσιακό Ιρλανδικό ψωμί σόδας

Ένα εξαιρετικό παραδοσιακό Ιρλανδικό ψωμί σόδας που απαιτεί μόνο τα πολύ βασικά συστατικά. Το βουτυρόγαλα δίνει σε αυτό το φλοιώδες καρβέλι μια μοναδική γεύση! Το καλύτερο ιρλανδικό ψωμί σόδας! Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 φλιτζάνια αλεύρι σίτου, λευκό, για όλες τις χρήσεις

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι μαργαρίνη, μαλακή

1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα, χαμηλά λιπαρά

¼ φλιτζάνι βουτυρόγαλα, χαμηλά λιπαρά, ξεχωριστά κρατημένο

1 φρέσκο αυγό

¼ φλιτζάνι βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λιπάνετε ελαφρά ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη μαργαρίνη. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα και αυγό. Απλώστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά. Σχηματίστε τη ζύμη σε ένα καρβέλι και τοποθετήστε το στο έτοιμο ταψί. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το λιωμένο βούτυρο με 1/4 φλιτζάνι βουτυρόγαλα. Αλείψτε το καρβέλι με αυτό το μείγμα. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να χαράξετε ένα «Χ» στην κορυφή του καρβελιού.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί καλά η φραντζόλα και να αποκτήσει χρώμα, περίπου για 45 έως 50 λεπτά. Στο ενδιάμεσο, μπορείτε αν θέλετε να συνεχίσετε να αλείφετε το καρβέλι με το μείγμα βουτύρου ενώ ψήνεται.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 50 λεπτά

Μερίδες: 1 μεγάλο ψωμί

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά φέτα:

171,6 θερμίδες, 3,5 g πρωτεΐνης, 22,5 g υδατάνθρακες, 16 mg χοληστερόλης, 269,1 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε επίσης και τη συνταγή για Ιρλανδικό πρωινό!