Μια πολύ εύκολη ελληνική συνταγή με πατάτες φούρνου λεμονάτες που ταιριάζει λίγο πού με όλα! Προσθέστε αντίστοιχα όσο λεμόνι και σκόρδο επιθυμείτε, ανάλογα με τα γούστα σας. Ιδανικό πιάτο για να το συνοδεύσετε με κόκκινο κρέας και κρασί!
Υλικά που θα χρειαστείτε
8 μεσαίες πατάτες, ξεφλουδισμένες και τεμαχισμένες
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Βήμα 2
Απλώστε τις πατάτες ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο ταψί.
Βήμα 3
Προσθέστε από πάνω το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλατισμένο αλάτι, το ζωμό κοτόπουλου και το θυμάρι μαζί σε ένα ξεχωριστό πιάτο. Ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Βήμα 4
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 30 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς C και συνεχίστε να ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου ακόμη 15 λεπτά. Μπορείτε να τρυπήσετε ελαφρώς τις πατάτες με ένα πιρούνι για να ελέγξετε αν έχουν μαλακώσει αρκετά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
460 θερμίδες, πρωτεΐνες 9,1 g, υδατάνθρακες 77,1 g, λίπος 14,1 g, χοληστερόλη 0,3 mg, νάτριο 683,8 mg.
Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, μπορείτε να δείτε επίσης και τη συνταγή για καομπόη αβοκάντο!