Δοκιμάστε αυτή την γνήσια κινέζικη συνταγή. Αυτές οι εύκολες, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σχεδόν όλα τα καρυκεύματα μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η σάλτσα σκόρδου τσίλι μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε ανατολίτικο παντοπωλείο ή ακόμα και στα περισσότερα κανονικά παντοπωλεία.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι κρασί από ρύζι
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σκόρδου τσίλι
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ξεπλύνετε και στεγνώστε τις φτερούγες κοτόπουλου. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε μαζί τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί ρυζιού, τη σάλτσα σκόρδου τσίλι, το σησαμέλαιο και το σκόρδο στη συνέχεια προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου και ανακατέψτε να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα ελαφρά λαδωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου, τη σάλτσα και το νερό. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι οι φτερούγες κοτόπουλου να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, γυρίζοντάς τες περιστασιακά, περίπου για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 5 με 10 λεπτά. Ετοιμο για σερβίρισμα!
Καλή όρεξη!