Πικάντικη και γλυκιά σάλτσα: Μια κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε μία παραδοσιακή πικάντικη σάλτσα με γλυκιά γεύση. Ο συνδυασμός ζάχαρης και μπαχαρικών, κυρίως της κόκκινης πιπεριάς, δίνει αυτή την χαρακτηριστική γεύση που είναι ίδια με αυτή που μπορείτε να δοκιμάσετε σε κινέζικα εστιατόρια. Νόστιμη και απολαυστική!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες αποξηραμένης κόκκινης πιπεριάς
Εκτέλεση της συνταγής:
Βάλτε το ξύδι να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα και ρίξτε τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πολτοποιήστε το σκόρδο και το αλάτι σε μια λεία πάστα και ρίξτε το στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρήση ή φυλάξτε τη έως και 2 ημέρες στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!