Ινδική Κουζίνα

Παραδοσιακά μοσχαρίσια σαμόσας

Παραδοσιακά μοσχαρίσια σαμόσας

Παραδοσιακή μοσχαρίσια σαμόσα: Μια αυθεντική ινδική συνταγή για να κάνετε σαμόσας γεμάτα με έναν απολαυστικό συνδυασμό μπαχαρικών. Η σαμόσα ή σαμούσα είναι ένα τηγανητό ή φουρνιστό αρτοσκεύασμα που περιέχει αλμυρή γέμιση, όπως καρυκευμένες πατάτες, κρεμμύδια, μπιζέλια, φακές και μερικές φορές αλεσμένο αρνί, αλεσμένο μοσχαρίσιο κρέας ή αλεσμένο κοτόπουλο. Ενδέχεται επίσης να περιέχει και κουκουνάρια. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με μοσχαρίσιο κιμά. Ενα πεντανόστιμο ορεκτικό που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 συσκευασία (180 γραμμάρια) κατεψυγμένα μπιζέλια
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας τουρσί πιπεριά χαλαπένιο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 συσκευασία (350 γραμμάρια) περιτυλίγματα wonton
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ο κιμάς, για 5 έως 7 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά.

Βήμα 2
Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το αλάτι, τον κουρκουμά, τη σκόνη τσίλι και το τζίντζερ. Προσθέστε τον αρακά και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου για 25 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Βήμα 3
Ρίξτε τα χαπαλένιο και το garam masala στο μείγμα του κιμά. Βγάλτε από τη φωτιά και ρίξτε τον χυμό λεμονιού. Αφήστε το να κρυώσει, τουλάχιστον 15 λεπτά.

Βήμα 4
Για να πλάσετε τα σαμόσα, ρίξτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα του μοσχαρίσιου κιμά στο κέντρο ενός περιτυλίγματος wonton. Βρέχουμε τις άκρες με νερό, τις διπλώνουμε πάνω από τη γέμιση και σφραγίζουμε. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη γέμιση και τα περιτυλίγματα wonton.

Βήμα 5
Ζεσταίνουμε περίπου 1-1,5 εκατοστό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα σαμόσα σε παρτίδες. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!