Ενα πολύ ωραίο και παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Μια μεσογειακή σαλάτα με ποικιλία από τρία είδη φασολιών για όλη την οικογένεια. Είναι ιδανική για κάθε μέρα, αλλά είναι επίσης εξαιρετική για καλοκαιρινά πικνίκ. Αν δεν καταναλωθεί άμεσα, τοποθετήστε την στο ψυγείο μέσα σε ταπεράκι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
430 γραμμάρια πράσινα φασόλια
1 κιλό φασόλια κερί
430 γραμμάρια απλά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
¾ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
⅔ φλιτζάνι λευκό ξύδι
⅓ φλιτζάνι φυτικό λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι σέλινου
Εκτέλεση συνταγής:
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα βρασμένα φασόλια, τα απλά φασόλια, τα φασόλια κερί, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το φυτικό λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τους σπόρους σέλινου. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το σερβίρουμε
Καλή όρεξη!