Σουβλάκι χαλούμι στη σχάρα: Μια συνταγή της ελληνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε το τέλειο ορεκτικό! Μοιάζει κάπως με την ιταλική σαλάτα Caprese, με την διαφορά ότι είναι ζεστό και ότι για τυρί χρησιμοποιεί χαλούμι αντί για μοτσαρέλα. Ενα λαχταριστό πιάτο, που μπορεί να συνοδεύει τα περισσότερα κύρια πιάτα και που θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
220 γραμμάρια τυρί χαλούμι, κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι βαλσάμικο ξίδι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
20 ντοματίνια
μεταλλικά σουβλάκια
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το λάδι και τα φύλλα βασιλικού σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα. Σε ένα επίπεδο μπολ βάζουμε το χαλούμι και το περιχύνουμε με το λάδι βασιλικού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ξύδι και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου για 7 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Προθερμάνετε το γκρίλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 4
Προσθέστε τα ντοματίνια στο τυρί και ανακατέψτε καλά. Περάστε το τυρί και τις ντομάτες στα σουβλάκια.
Βήμα 5
Τα τοποθετούμε στο προθερμασμένο γκριλ. Ψήστε για 3 λεπτά, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 3 λεπτά.
Βήμα 6
Μεταφέρετε τα σουβλάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύστε με βαλσαμικό ξίδι και σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρουμε με επιπλέον βασιλικό αν θέλουμε.
Καλή όρεξη!