Ινδική Κουζίνα

Ινδικές μπάμιες

Ινδικές μπάμιες

Ινδικές μπάμιες: Μια απλή, παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας για μπάμιες. Ενα πιάτο χορταστικό και νόστιμο, που μπορείτε να το ετοιμάσετε πανεύκολα, χρησιμοποιώντας μόνο φρέσκες μπάμιες, μπαχαρικά και ένα τηγάνι. Δοκιμάστε να τις μαγειρέψετε και θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζονται, αλλά και πόσο νόστιμες γίνονται!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κιλό φρέσκες μπάμιες κομμένες σε φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τις μπάμιες και τις πασπαλίζετε με το κύμινο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο το πιπέρι και το αλάτι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σκεπάστε το τηγάνι. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.

Καλή όρεξη!