Κινέζικη Κουζίνα

Ταϊβανέζικη πικάντικη σούπα μοσχαρίσιου κρέατος με νουντλς

Ταϊβανέζικη πικάντικη σούπα μοσχαρίσιου κρέατος με νουντλς

Μια κλασσική κινέζικη συνταγή από την Ταϊβάν. Ενα καταπληκτικό πιάτο με σούπα μοσχαρίσιου κρέατος με νουντλς, με πλούσια γεύση που παίρνει από τα άφθονα μπαχαρικά και από το αργό μαγείρεμα πολλών ωρών. Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα με νουντλς όλων των εποχών σε έκδοση slow cooker. Ένα μπολ με αυτό, τα βράδια του χειμώνα θα σας ζεστάνει αμέσως!

Υλικά που θα χρειαστείτε!

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους 2,5 εκατοστών
νερό
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, ή περισσότερες αν χρειασθεί
8 φλιτζάνια νερό
1 κουτί (400 γραμμάρια) ζωμό βοδινού
1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
½ φλιτζάνι κρασί από ρύζι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
10 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
4 μικρές πιπεριές τσίλι, κομμένες στη μέση και ξεσποριασμένες
2 κουταλιές της σούπας πάστα τσίλι
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 5 κομμάτια
3 λοβούς γλυκάνισου
1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
4 μικρά κινέζικα λαχανάκια baby bok choy
1 συσκευασία (300 γραμμάρια) νουντλς udon
1 κουταλιά της σούπας χόρτα κινέζικης μουστάρδας (Προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε μια κατσαρόλα και ρίξτε αρκετό νερό για να το σκεπάσει. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε.

Βήμα 2
Ρίξτε το φυτικό λάδι σε μια χύτρα αργού μαγειρέματος (slow cooker). Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας, 8 φλιτζάνια νερό, τον ζωμό βοδινού, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί ρυζιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, τις πιπεριές τσίλι, την πάστα τσίλι, το τζίντζερ, τον γλυκάνισο και την κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών.

Βήμα 3
Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 8 έως 9 ώρες.

Βήμα 4
Μεταφέρετε το μοσχαρίσιο κρέας σε ένα μπολ με μια τρυπητή κουτάλα. Στραγγίστε το ζωμό σε ένα μπολ.

Βήμα 5
Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ρίξτε τα λαχανάκια bok choy για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τα και περάστε τα κάτω από κρύο νερό. Μαγειρέψτε τα noodles udon σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι υπερβολικά, περίπου για 4 λεπτά.

Βήμα 6
Μοιράστε τα noodles στα μπολ σερβιρίσματος και προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας, τα λαχανάκια baby bok choy και τον ζωμό. Συμπληρώστε με κινέζικη μουστάρδα.

Σημείωση του Μάγειρα:
Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, προσθέστε ή αφαιρέστε το τσίλι και την πάστα τσίλι.

Καλή όρεξη!