Κινέζικη Κουζίνα

Τηγανητό κοτόπουλο sichuan

Τηγανητό κοτόπουλο sichuan

Τηγανητό κοτόπουλο sichuan: Ενα πεντανόστιμο πιάτο της κινέζικης κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα παραδοσιακό ασιατικό πιάτο με χοιρινό κρέας. Το τρυφερό χοιρινό τηγανίζεται με μαρούλι σε πικάντικη σάλτσα τσίλι, που το κάνει καυτερό και απολαυστικό. Σερβίρετέ το με φρεσκομαγειρεμένο λευκό ρύζι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

6 φύλλα μαρούλι, κομμένα σε κομμάτια 1,5 εκατοστών
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
1/4 κιλό άπαχο χοιρινό κρέας, κομμένο σε κύβους 1-1,5 εκατοστών
1 κουταλάκι του γλυκού σάκε
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού κινέζικο μαύρο ξύδι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 ½ κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα φασολιών τσίλι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
1 κομμάτι (1-1,5 εκατοστό) φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το μαρούλι και μια πρέζα αλάτι σε ένα μπολ και βάλτε το στην άκρη.

Βήμα 2
Βάλτε το νερό και το κορν φλάουερ σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψετε να γίνει μια λεία πάστα.

Βήμα 3
Μεταφέρετε τη μισή πάστα από κορν φλάουερ σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Προσθέστε το χοιρινό, το σάκε και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 4
Χτυπήστε την υπόλοιπη πάστα από κορν φλάουερ, το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, το μαύρο ξύδι και τη ζάχαρη σε ένα άλλο μπολ για να φτιάξετε σάλτσα.

Βήμα 5
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε το χοιρινό με την μαρινάδα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν, για 3 με 4 λεπτά. Προσθέστε τις πιπεριές τσίλι και την σάλτσα φασολιών τσίλι. Τηγανίστε μέχρι να κοκκινίσει το λάδι, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το μαρούλι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 2 με 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, περίπου για 3 λεπτά.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Αν θέλετε, αντικαταστήστε το μαρούλι με αγγούρι. Επίσης, αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό αντί για ζωμό κοτόπουλου.

Καλή όρεξη!