Μια συνταγή για μια δρoσερή τούρτα με γιαούρτι και ζελέ. Απλά υλικά, εύκολη στη παρασκευή της, άν και απαιτείται χρόνος για να παγώσουμε κάθε στρώση αλλά σίγουρα μας αποζημειώνει στο τέλος με την εμφάνισή της και τη πανάλαφρη δροσερή γεύση της…
Υλικα που θα χρειαστειτε:
1 γιαούρτι στραγγιστό
2 φάκελοι Φρουί Zελέ Aνανά
2 φάκελοι Garni Ζαχαροπλαστικής
400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα
1 κομπόστα ανανάς (800 γρ.)
Αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτελεση συνταγης:
Διαλύετε 2 φακέλους φρουί ζελέ ανανά σε 2 ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτετε 1 ποτήρι παγωμένο νερό και 1 ποτήρι με σιρόπι από την κομπόστα. Ρίχνετε λίγο ζελέ στον πάτο μιας φόρμας 28 εκατοστών με σούστα και τη βάζετε για λίγο στην κατάψυξη να πήξει.
Tοποθετείτε μερικές λεπτές φέτες ανανά μέσα στη φόρμακαι ρίχνετε λίγο ζελέ. Βάζετε τη φόρμα πάλι για λίγο στην κατάψυξη. Προσθέτετε λίγο ζελέ ακόμα και τη βάζετε πάλι στην κατάψυξη για να πήξει. Θα χρησιμοποιήσετε περίπου το 1/3 της ποσότητας του ζελέ και το υπόλοιπο θα το βάλετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Kόβετε σε μικρά κομματάκια τις υπόλοιπες φέτες ανανά. Χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά τους 2 φακέλους garni με 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα. Προσθέτετε το γιαούρτι, τα κομματάκια ανανά, το ζελέ που έχετε κρατήσει, καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.Pίχνετε το μείγμα πάνω από το ζελέ και το αφήνετε στο ψυγείο να πήξει.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr