Συνταγή και διατροφική ανάλυση για χορτόσουπα με κόκκινες φακές: Οι θερμοκρασίες σταδιακά πέφτουν και η σκέψη μου πάει σε μια ζεστή σούπα στο σπίτι. Τόσο για να ζεσταθώ όσο και ταυτόχρονα να προσλάβω όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά έτσι ώστε να ενισχύσω το ανοσοποιητικό μου.
Πολλές φορές, αναζητώ μια ζεστή και πεντανόστιμη σούπα για την οικογένεια μου!!! Είναι εύκολη, απολαυστική είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό, αλλά και για σνακ, τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Η χορτόσουπα με κόκκινες φακές, είναι μια δική μου παραλλαγή της κλασσικής συνταγής με προσθήκη κόκκινης φακής.
Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα (280γρ.)
Η διατροφική ανάλυση της συνταγής, πραγματοποιήθηκε με το διαιτολογικό λογισμικό evexis
Υλικά για 4 άτομα:
- Πατάτες (3 μεσαίες ή 400γρ.)
- Νερό (1200γρ.)
- Καρότα (2 μεσαία ή 225γρ.)
- Ρύζι μπασμάτι με φλοιό (3 κ.σ.)
- Κόκκινη φακή (3 κ.σ)
- Κρεμμύδι ξερό(1/3 τμχ.)
- Σέλινο (3 κλαράκια ψιλοκομμένο )
- Ελαιόλαδο (4 κ.σ.)
- Χυμός λεμονιού (1/2 τμχ)
- Αλάτι (1/2 κ.γλ.)
- Πιπέρι
- Κουρκουμάς (1/3 κ.γλ.)
Περιγραφή:
– Ζεσταίνουμε το νερό.
– Τεμαχίζουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι.
– Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από λεμόνι και ελαιόλαδο και τα αφήνουμε για 15 λεπτά (photo 1).
– Έπειτα βάζουμε το ελαιόλαδο και το σέλινο και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά (photo 2).
– Στο τέλος βάζω και το λεμόνι.
– Αφήνουμε την σούπα άλλα 5 λεπτά (photo 3).
– Η σούπα είναι έτοιμη στο πιάτο μας! Βάζουμε πιπέρι, ρίγανη και επιπρόσθετο λεμόνι. Καλή μας όρεξη!! (photo 4)
Tips:
Για καλύτερή απορρόφηση του κουρκουμά, το διαλύουμε σε ελαιόλαδο και πιπέρι.
Photo 1: Όλα τα υλικά είναι έτοιμα προς μαγείρεμα!
Photo 2: Η σούπα μαγειρεύεται.
Photo 3: Έτοιμη για σερβίρισμα…
Photo 4: Σερβιρίστηκε… βάζουμε πιπέρι, ρίγανη και επιπρόσθετο λεμόνι… καλή μας όρεξη…
Ιστότοπος: plantbased
Βογατσικού 12, T.K. 54622, Θεσσαλονίκη