Διάφορα

Αμυγδαλέλαιο

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα πιο υγιή έλαια για την υγεία μας και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, όπως Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Κ). Παράγεται κατά την έκθλιψη των καρπών της αμυγδαλιάς. Επιπλέον, περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, χλώριο, ψευδάργυρο και σίδηρο. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ.

Το αμυγδαλέλαιο ως φαρμακευτικό έλαιο έχει επουλωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για την επιδερμίδα. Αρκετοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν και για ενυδάτωση δέρματος. Παράλληλα, χρησιμοποιείται και για αρωματοθεραπεία, ως έλαιο για μασάζ, καθώς έχει ελαφριά υφή και είναι άοσμο.

Το αμυγδαλέλαιο προέρχεται από έκθλιψη των καρπών της αμυγδαλιάς, χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην αρωματοθεραπεία ως βασικός φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ, ως προϊόν φροντίδας του δέρματος και των μαλλιών αλλά και σαν φαρμακευτικό έλαιο. Είναι ένα πολύτιμο φυσικό προϊόν, οικονομικό και μπορείτε να το βρείτε πολύ εύκολα. Είναι άοσμο, υποαλλεργικό με πολύ ωραία ελαφριά υφή ενώ, απλώνεται και απορροφάται πολύ εύκολα.

Θεωρείται από τα καλύτερα έλαια επειδή δεν είναι πολύ βαρύ ή κολλώδες. Είναι επίσης, πολύ ενυδατικό και για αυτή του την ιδιότητα, χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες καλλυντικών και φροντίδας του δέρματος.

* Σε περίπτωση που έχετε αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς είναι προτιμότερο να το αποφύγετε.