Υγεία & Ομορφιά

Αξίζει να επενδύσετε σε online μαθήματα μακιγιάζ;

makeup

Σκέφτεστε να επενδύσετε σε online μαθήματα μακιγιάζ; Αξίζουν όμως; Μάθετε τα πάντα σε αυτό το άρθρο και κάντε την σωστή επιλογή, για την επένδυση των χρημάτων σας.

Από την περίοδο της πανδημίας, μέχρι και σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλά online σεμινάρια μακιγιάζ, επί πληρωμή ή ακόμη και δωρεάν. Όπως από τα βίντεο του YouTube ή του Instagram, μπορείτε να μάθετε κάποιες τεχνικές που είναι επίκαιρες.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε μερικά ακόμα likes ή περισσότερο κοινό. Όπως όλα στην μόδα, έτσι και αυτές οι τεχνικές, κάποια στιγμή θα φθίνουν.

Ως καλλιτέχνες του μακιγιάζ, μπορείτε να ξεδιπλώσετε την φαντασία και την δημιουργικότητα σας, με looks που είναι πιο υπερβολικά. Και αυτό είτε για να εντυπωσιάσετε το κοινό σας στα social media είτε απλά γιατί θέλετε να δείξετε τις ικανότητές σας.

Ωστόσο, όταν πρόκειται να αναλάβετε έναν πελάτη, αφορά εκείνον τι θέλει να κάνει. Ναι μεν, θα βάλετε την “υπογραφή” σας στο πρόσωπό του, αλλά έχει προσωπικότητα και ξέρει καλύτερα πως θέλει να παρουσιάσει την εικόνα του.

Όταν μιλάμε για σχέση πελάτη-επαγγελματία, πέρα από την τεχνογνωσία, απαιτεί ενσυναίσθηση, σύνδεση και την απαιτούμενη γνώση για αυτό.

Πως θα δημιουργήσετε μια μακροπρόθεσμη σχέση με τους πελάτες σας και να σας προτιμούν για χρόνια; Χρειάζεται πλήρης επαγγελματική εκπαίδευση μακιγιάζ, η οποία δεν σας εκπαιδεύσει μόνο στο να εφαρμόζετε μακιγιάζ. Θα σας δώσει όλη αυτά τα εφόδια, για να γίνετε σύμβουλοι ομορφιάς.

Σύμφωνα με έρευνες, ένα ποσοστό 40% , δεν ικανοποιείτε μόνο από την εφαρμογή μακιγιάζ. Θέλει να μάθει από εσάς αρκετές πληροφορίες, όπως τι υφές του ταιριάζουν, τι χρώματα, κ.α.

Η μεγάλη πρόκληση των online μαθημάτων μακιγιάζ

Το επάγγελμα του makeup artist, είναι πιο περίπλοκο από αυτό που τις περισσότερες φορές στις διαφημίσεις των μαθημάτων. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πολύ περισσότερα, από τις τεχνικές μακιγιάζ, για να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη καριέρα.

Το πρόβλημα, λοιπόν, που και εγώ έχω συνειδητοποιήσει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, είναι ότι τα περισσότερα μαθήματα μακιγιάζ, επικεντρώνονται στην εκμάθηση τεχνικών.

Είτε τα ταχύρρυθμα online μαθήματα μακιγιάζ, είτε τα βασικά, απλά πιστοποιούν τον μαθητή (ή και όχι) ως επαγγελματία καλλιτέχνη του μακιγιάζ.

Μόνο που έτσι, ένα μεγάλο και βασικό κομμάτι του επαγγέλματος, μένει ακάλυπτο. Τι εννοώ; Πως θα χρησιμοποιήσετε αυτά που μάθατε στα μαθήματα μακιγιάζ, για να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση; Και με ποιον τρόπο θα κάνετε αυτήν την επιχείρηση να έχει πελάτες, έσοδα, κέρδος και βιωσιμότητα; Ακόμα και αν επιλέξετε να είστε freelancer, πάλι για επιχείρηση θα μιλάμε.

Δυστυχώς, μια μεγάλη μερίδα μαθητών, εγκαταλείπει αυτό το όνειρο, γιατί αισθάνονται αποθαρρυμένοι. Και είναι απολύτως φυσιολογικό, μιας και δεν έχουν προετοιμαστεί και δεν έχουν πάρει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Γιατί υπάρχει αυτό το κενό στην διδασκαλία των online μαθημάτων μακιγιάζ;

Πιστεύω ότι ο κάθε εκπαιδευτής , προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, μέσα από την εκπαίδευση και τους πόρους που διαθέτει.

Σε αυτόν τον κλάδο είμαι 13 χρόνια και γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργεί. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο έως ανέφικτο, να εκπαιδεύσω έναν επαγγελματία makeup artist, μέσα σε 1, 2, 3 μαθήματα ή σε μια εβδομάδα ή ακόμα και μέσω των online μαθημάτων μακιγιάζ.

Η εκπαίδευση ενός makeup artist, απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα και έναν εκπαιδευτή, έμπειρο και δομημένο. Έτσι μόνο θα είναι σε θέση, να εκπαιδεύσει έναν μαθητή, με ολοκληρωμένο τρόπο.

Υπάρχουν πάρα πολλοί ταλαντούχοι makeup artists, με απίστευτες δεξιότητες, που εντυπωσιάζουν. Συχνά όμως, μπορεί να παρουσιάζουν κάποια κενά, που δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν παρακάτω.

Για αυτό, ακόμα και είστε ήδη επαγγελματίας του μακιγιάζ και κάνετε καλά την δουλειά σας, δεν είστε απόλυτα σίγουροι ότι τα γνωρίζετε όλα. Όταν έχετε αμφιβολίες, καλό είναι να μελετάτε και να ψάχνετε το επόμενο επίπεδο για εσάς.

Πως μπορεί να αναπληρωθεί το κενό;

Διαβάστε περισσότερα εδώ