Για όσους συνεχίζουν τη νηστεία της Σαρακοστής, ο αρακάς με κρασί και κανέλα είναι μια τέλεια νηστίσιμη συνταγή. Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν ξετρελαίνεται για αρακά. Ωστόσο, το κρασί και η κανέλα είναι συστατικά που θα δώσουν μια πινελιά διαφορετικής γεύσης στον αρακά!
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 κιλο αρακάς
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι για γεύση
Πιπέρι για γεύση
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
5 πατάτες
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 συσκευασία ντοματοχυμό
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Τσιγαρίζουμε με αρκετό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο (αλεσμένο καλά). Λίγο πριν πάρει χρώμα βάζουμε και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Βήμα 2
Βάζουμε στη συνέχεια τον αρακά, κάνουμε δύο γυρίσματα, ρίχνουμε την ζάχαρη. Μετά από περίπου δυο λεπτά προσθέτουμε και το κρασί.
Βήμα 3
Αφήνουμε το αλκοόλ λίγο να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα ή το ντοματοχυμό ανάλογα,αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό. Το αφήνουμε μέχρι να βράσει καλά.
Βήμα 4
Αφού βράσει και έχει μαγειρευτεί καλά ο αρακάς, χωρίς να έχει πολλά ζουμιά, προσθέτουμε στο τέλος την κανέλα για να πάρει και το άρωμα της.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 60 λεπτά
Μερίδες: 6