Κινέζικη Κουζίνα

Αυγό με τηγανητό ρύζι

Αυγό με τηγανητό ρύζι

Αυγό με τηγανητό ρύζι είναι ένα πολύ παραδοσιακό, εύκολο και γρήγορο κινέζικο πιάτο, το οποίο όμως σίγουρα θα σε χορτάσει! Πρόσθεσε μυρωδικά για να τονίσεις τη γεύση! Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, για όσους εκτιμούν το ποιοτικό φαγητό αλλά δεν έχουν αρκετό χρόνο για την προετοιμασία του.

 

Τι θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι νερό

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές σάλτσα σόγιας

1 φλιτζάνι άψητο ρύζι

1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι πράσινα φασολάκια

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

¼  κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράστε νερό, αλάτι και σόγια. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα ή γουόκ σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα φασολάκια για 2 έως 3 λεπτά. Ρίχνουμε αυγό και τηγανίζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας το αυγό ενώ μαγειρεύουμε.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε το μαγειρεμένο ρύζι, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 4


Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε πρέπει να δοκιμάσετε και την κινέζικη συνταγή για γαρίδες με τηγανητό ρύζι! Μια πεντανόστιμη συνταγή για γαρίδες με ρύζι και σάλτσα σόγιας για να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό!