Δεν μπορείς να βρείς για brunch κάτι καλύτερο από τις τηγανίτες. Με αυτή την εκδοχή της βίγκαν κουζίνας, θα ανακαλύψτε μια νόστιμη εναλλακτική στις παραδοσιακές τηγανίτες. Η συνταγή δεν περιλαμβάνει αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα και είναι πλούσια σε γεύση χάρη στην κρεμώδη σάλτσα από ντομάτα και μανιτάρια. Απολαύστε τις σε ένα υγιεινό πρωινό, brunch ή ακόμη και ως ελαφρύ γεύμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
140 γρ αλεύρι λευκό που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι αλεύρι σόγιας
400 ml γάλα σόγιας
φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
Για την επικάλυψη:
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
250 γρ μανιτάρια
250 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας κρέμα σόγιας ή γάλα σόγιας
1 μεγάλη χούφτα κουκουνάρι
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
ΒΗΜΑ 1
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και μια πρέζα αλάτι στο μπλέντερ. Προσθέστε το γάλα σόγιας και χτυπήστε για να γίνει ένα λείο κουρκούτι.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί πολύ. Ρίξτε περίπου 3 κουταλιές της σούπας από το κουρκούτι στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της τηγανίτας. Αναποδογυρίστε τη τηγανίτα με ένα μαχαίρι παλέτας ή μια σπάτουλα και τηγανίστε και την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κουρκούτι, διατηρώντας τις μαγειρεμένες τηγανίτες ζεστές όσο προχωράτε. Θα πρέπει να γίνουν περίπου 8 τηγανίτες.
ΒΗΜΑ 3
Για την επικάλυψη, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά. Ρίξτε την κρέμα σόγιας ή το γάλα σόγιας και το κουκουνάρι και στη συνέχεια μαγειρέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν. Μοιράστε τις τηγανίτες σε 2 πιάτα και μετά απλώστε τις ντομάτες και τα μανιτάρια. Σκορπίζουμε από πάνω σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!