Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Βραζιλιάνικο κέτο γαρίδας

Βραζιλιάνικο κέτο γαρίδας

Το βραζιλιάνικο κέτο γαρίδας αποτελεί μια κλασική και παραδοσιακή βραζιλιάνικη συνταγή. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό στιφάδο γαρίδας που ενδείκνυεται για χειμερινό πιάτο. Αυτό το γευστικό στιφάδο γαρίδας είναι γεμάτο με φρέσκες βραζιλιάνικες γεύσεις από γάλα καρύδας, χυμό ασβέστη και καυτή σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό, γαρνιρισμένο με επιπλέον κόλιαντρο. Επίσης, προαιρετικά, μπορείτε να το συνοδεύσετε με κρύα μπύρα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

¼ φλιτζάνι κρεμμύδι, τεμαχισμένο σε κύβους

1 γαρίφαλο σκόρδο, ψιλοκομμένο

¼ φλιτζάνι ψητή κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη σε κύβους

1 κονσέρβα ντομάτες (σε κύβους) με πράσινες πιπεριές

¾ kg ακατέργαστες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και ξαλμυρισμένες

¼ φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

2 κουταλιές σάλτσα τσίλι

2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να είναι μαλακό και ημιδιαφανές, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο και κόκκινες πιπεριές. Μαγειρέψτε 2 έως 3 λεπτά περισσότερο.

Βήμα 2

Προσθέστε ντομάτες, γαρίδες και κόλιαντρο και σιγοβράστε απαλά έως ότου οι γαρίδες είναι αδιαφανείς, για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε γάλα καρύδας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα τσίλι και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί χωρίς να βράσει. Προσθέστε χυμό λάιμ και αλατοπιπερώστε με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

392,7 θερμίδες: 30 g πρωτεΐνης, 8,6 g υδατάνθρακες, 258,9 mg χοληστερόλης, 1110,4 mg νατρίου


Αν σας άρεσε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης και τη συνταγή για ψητό σολομό με μάνγκο σάλσα που θα σας ξετρελάνει!