Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Ψητός σολομός με μάνγκο σάλσα

Ψητός σολομός με μάνγκο σάλσα

Μια εξαιρετική βραζιλιάνικη συνταγή είναι ο ψητός σολομός με μάνγκο σάλσα! Ένα πιάτο με ιδιαίτερη γεύση που του προσδίδει το μάνγκο, ελαφρώς πικάντικο με το πιπέρι jalapeno! Η μοναδική και εξωτική γεύση αυτού του βραζιλιάνικου πιάτου θα σας εκπλήξει! Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 σανίδα κέδρου

1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι

2 μεγάλα ώριμα μάνγκο, ψιλοκομμένα

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρό κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1 πιπέρι jalapeno με σπόρους, ψιλοκομμένο (ή περισσότερο για γεύση)

½ λάιμ, στοιμένος

1 πιτσίλισμα ελαιόλαδο

1 χυμός πορτοκάλι

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 φιλέτο σολομού

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τη σανίδα κέδρου σε ένα φύλλο ψησίματος. Καλύψτε με νερό. Αφήστε να μουλιάσει, τουλάχιστον 4 ώρες. Στη συνέχεια στραγγίστε και αλείψτε τη μία πλευρά με 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι.

Βήμα 2

Συνδυάστε τα μάνγκο, το κρεμμύδι, το κόλιαντρο, το πιπέρι jalapeno, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά για να γίνει το μείγμα όσο πιο ομοιόμορφο γίνεται.

Βήμα 3

Προσθέστε στο σολομό το αλάτι και το πιπέρι. Τοποθετήστε στην λαδωμένη πλευρά της σανίδας κέδρου και καλύψτε με μείγμα μάνγκο.

Βήμα 4

Γυρίστε τους καυστήρες στη μία πλευρά του εξωτερικού γκριλ σε υψηλή θερμότητα και στην άλλη πλευρά σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 5

Μεταφέρετε τη σανίδα κέδρου στο πλάι της σχάρας που έχει προθερμανθεί σε χαμηλή φωτιά. Κλείστε τη σχάρα και μαγειρέψτε, ελέγχοντας συχνά και ψεκάζοντας τη σανίδα με νερό, αν χρειαστεί, μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι. Ψήστε για περίπου 30 έως 40 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 25 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 4


Αν σας άρεσε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη μοναδική συνταγή με καμπόχα σκουός γεμιστό με γαρίδες