Μία ακόμα παραδοσιακή βραζιλιάνικη συνταγή είναι αυτή για το βραζιλιάνικο ψωμί καλαμποκιού. Πολύ απλή συνταγή και στην προετοιμασία και στην εκτέλεση. Μπορεί να μοιάζει με λίγο τηγανίτα, αλλά είναι μια γλυκιά απόλαυση! Σερβίρετε τα ψωμάκια όταν έχουν κρυώσει εντελώς. Μπορείτε επίσης, αν θέλετε, να αντικαταστήσετε τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 ½ φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι καλαμποκιού, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι μαζί σε μπολ. Χτυπήστε τα μέχρι να συνδυαστούν σε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε αυγά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε στο μείγμα αραβοσίτου μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Λιπάνετε ένα ταψάκι. Τοποθετήστε το σε υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε κουταλιές της σούπας μείγμα αραβοσίτου στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 5 λεπτά κάθε πλευρά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 24
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
116,7 θερμίδες: 1,7 g πρωτεΐνης, 21,6 g υδατάνθρακες, 16,1 mg χοληστερόλης, 72,1 mg νατρίου