Μια απλή αγγλική συνταγή για να φτιάξετε βρετανικό ψωμί γκίνες. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλετε το Guinness στο ψωμί σας! Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αυτό το αφράτο ψωμί και επικαλύψτε το με έξτρα βρώμη! Σερβίρετε ζεστό με βούτυρο και μέλι.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι βρώμη κανονικής έλασης (συν όσο επιπλέον θέλετε)
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
1 μπύρα Guinness®
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς C. Λιπάνετε ένα ταψί 20×20 εκατοστών.
Βήμα 2
Ανακατέψτε μαζί τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, τη μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο, τη βανίλια, το βουτυρόγαλα και την μπύρα Guinness®. Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στο μείγμα μπύρας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να αναμιχθεί καλά. Ρίχνουμε το κουρκούτι στο ταψί και το πασπαλίζουμε με επιπλέον βρώμη, αν θέλετε.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς C και ψήστε για επιπλέον 30 λεπτά. Σβήστε το φούρνο, ανοίξτε την πόρτα και αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά στο φούρνο πριν βγάλετε τη σχάρα.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 1 καρβέλι
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
185,1 θερμίδες: 4,5 g πρωτεΐνης, 30,3 g υδατάνθρακες, 11 mg χοληστερόλης, 400,5 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, μπορείτε επίσης να δείτε τη συνταγή για ινδικές πίτες Ναν