Οι γαρίδες και ανανάς με τηγανητό ρύζι είναι ένα καταπληκτικό ασιατικό γεύμα με μοναδικές γεύσεις! Το ρύζι γιασεμιού ανακατεύεται με γαρίδες, ζαμπόν, λαχανικά και ανανά για ένα εύκολο γεύμα. Αξίζει να το δοκιμάσετε!
Τι θα χρειαστείτε
2 κουταλιές λάδι καρύδας
1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
1 μικρό καρότο, σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, κιμά
½ φλιτζάνι άψητες μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
½ φλιτζάνι ζαμπόν σε κύβους
4 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι γιασεμιού
1 κουταλιά της σούπας σόγια
1 πρέζα αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 ½ φλιτζάνια ανανά σε κύβους
1 μικρή ντομάτα, σε κύβους
3 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Λιώστε λάδι καρύδας σε μέτρια-υψηλή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε γαρίδες και ζαμπόν. Ανακατέψτε μέχρι να μαγειρευτούν σχεδόν οι γαρίδες, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε ρύζι και σάλτσα σόγιας και συνεχίστε να μαγειρεύετε και ανακατεύετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Ανακατεύετε τον ανανά, την ντομάτα και τα πράσινα κρεμμύδια στο μείγμα τηγανητού ρυζιού μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 6
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε αξίζει να δοκιμάσετε και τη συνταγή για κινέζικο κοτόπουλο με τηγανητό ρύζι!