Γαρίδες με νουντλς αυγών: Μια γνήσια κινέζικη συνταγή για ένα νόστιμο, παραδοσιακό ασιατικό πιάτο με γαρίδες. Ενα πιάτο πολύχρωμο, εύκολο στην παρασκευή του και με νοστιμιά που ξεχειλίζει από τον συνδυασμό γαρίδων, λαχανικών και μπαχαρικών. Δοκιμάστε το και θα το απολαύσετε σίγουρα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό φρέσκα κινέζικα νουντλς αυγών
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
¾ φλιτζάνι κομματάκια μπρόκολου
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
2 φλιτζάνια μαγειρεμένες γαρίδες
½ φλιτζάνι νεροκάστανα κομμένα σε φέτες, στραγγισμένα
½ φλιτζάνι baby corn, στραγγισμένο
½ φλιτζάνι κονσερβοποιημένα βλαστάρια μπαμπού σε φέτες, στραγγισμένα
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα νουντλς και τα αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρέψτε μέχρι τα νουντλς να επιπλέουν στην κορυφή, για 1 έως 2 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το μπρόκολο, την πιπεριά και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες, τα νεροκάστανα, το baby corn, τα βλαστάρια μπαμπού, τη σάλτσα στρειδιών και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθούν οι γαρίδες και τα λαχανικά, περίπου για 3 λεπτά ακόμα.
Βήμα 3
Σερβίρετε τις γαρίδες και τα λαχανικά πάνω από τα νουντλς.
Καλή όρεξη!