Ρωσική Κουζίνα

Ρωσικές τηγανίτες syrniki

Ρωσικές τηγανίτες syrniki

Μια ρωσική συνταγή για να ετοιμάσετε τηγανίτες syrniki. Ενα πρωινό ή επιδόρπιο με τηγανίτες τυριού κουάρκ. Το κουάρκ είναι ένα μαλακό, αλειφώδες, λευκό τυρί που θυμίζει στην υφή του γιαούρτι. Με αυτή τη συνταγή οι τηγανίτες γίνονται τραγανές από έξω και ζεστές και κρεμώδεις από μέσα. Σερβίρουμε με μαρμελάδα ή κρέμα γάλακτος, ή ακόμη και με γιαούρτι. Απλά πεντανόστιμο!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κιλό τυρί κουάρκ
⅔ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Στραγγίστε ή περάστε το τυρί κουάρκ μέσα από ένα κόσκινο ή ένα μύλο κιμά για να επιτύχετε μια υφή πούδρας. Βάλτε το τυρί κουάρκ, 2/3 φλιτζάνι αλεύρι, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα αυγά, τη μαγειρική σόδα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει κουρκούτι.

Βήμα 2
Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι αλεύρι σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 3
Πλάστε το κουρκούτι, περίπου 2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα, σε μια μπάλα και κυλήστε το στο αλεύρι μέχρι να επικαλυφθεί. Πατήστε κάθε μπάλα να γίνει μια τηγανίτα 5 εκατοστών περίπου, τετραγωνίζοντας τις άκρες.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες, δουλεύοντας σε παρτίδες, στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να σχηματιστεί ένα κέλυφος, 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο λάδι και τις τηγανίτες.

Σημείωση μάγειρα:
Για κάποιους, η ποσότητα της λευκής ζάχαρης και του εκχυλίσματος βανίλιας δεν είναι αρκετή. Εάν σας αρέσουν τα γλυκά, μπορείτε να προσθέσετε διπλάσιο εκχύλισμα βανίλιας και 2 ακόμα κουταλιές λευκή ζάχαρη.

Επίσης, αν προτιμάτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί κουάρκ με τυρί tvorog ή τυρί κότατζ (στραγγισμένο και χωρίς προσθήκη ζάχαρης).

Καλή όρεξη!