Κινέζικη Κουζίνα

Γευστικό μοσχαρίσιο Stir-Fry

Γευστικό μοσχαρίσιο Stir-Fry

Μια διαφορετική κινέζικη συνταγή. Ένα μοσχαρίσιο stir-fry που έχει υπέροχες γεύσεις, χωρίς να χρησιμοποιεί υπερβολικά πολλά μπαχαρικά. Το φρέσκο τζίντζερ αναμειγνύεται με τη σάλτσα σόγιας και κάνει μια γρήγορη και εύκολη σάλτσα. Πολλά λαχανικά προσθέτουν χρώμα και γεύση.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια καστανό ρύζι
4 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
1/2 κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκαλα, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
3 φλιτζάνια μπουκίτσες μπρόκολου
2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 συσκευασία (200 γραμμάρια) κατεψυγμένα μπιζέλια (αποψυγμένα)
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (250 γραμμάρια) νεροκάστανα κομμένα σε φέτες, χωρίς στράγγιση
1 φλιτζάνι κινέζικο λάχανο
2 μεγάλα κεφάλια μποκ τσόι, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το καστανό ρύζι και το νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά, για 45 με 50 λεπτά.

Βήμα 2
Ρίξτε το κορν φλαόυερ, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το κρασί σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το τζίντζερ. Ρίξτε το μοσχαρίσιο κρέας στη σάλτσα μέχρι να επικαλυφθεί.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο, τα καρότα, τα μπιζέλια και το κρεμμύδι και αφήνουμε για 1 λεπτό. Ρίξτε τα κάστανα, το κινέζικο λάχανο και το bok choy. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 4 λεπτά. Βγάζουμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.

Βήμα 4
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε και ανακατέψτε το μοσχαρίσιο κρέας, για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Ξαναβάλτε τα λαχανικά στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί, για περίπου 3 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι.

Σημείωση του συντάκτη:
Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χυμό μήλου ή νερό αντί για λευκό κρασί.

Καλή όρεξη!