Εύκολες σπιτικές γαρίδες με τηγανητό ρύζι

Εύκολες σπιτικές γαρίδες με τηγανητό ρύζι

Τηγανητό ρύζι γαρίδας

Αυτή είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για τηγανητό ρύζι γαρίδας που λατρεύουν όλα τα παιδιά! Αυτή η κινέζικη συνταγή είναι καλύτερη ζεστή και φρέσκια, αλλά θα διατηρηθεί αεροστεγής στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως και 4 μήνες. Ανακατέψτε απαλά, όπως θέλετε.

 

Τι θα χρειαστείτε

2 κουταλιές σουσάμι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 λίβρα άψητων μεσαίων γαρίδων, ξεφλουδισμένες και ξαλμυρισμένες

1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια και καρότα

½ φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι

2 σκελίδες σκόρδο, λεπτά κιμά (ή περισσότερο για γεύση)

3 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα

4 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι

3 κουταλιές κρεμμύδια με λεπτές φέτες

3 κουταλιές σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο (ή περισσότερο για γεύση)

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή περισσότερο για γεύση)

½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (ή περισσότερο για γεύση)

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε γαρίδες και μαγειρέψτε έως ότου είναι ανοιχτό ροζ στο εξωτερικό και το κρέας είναι αδιαφανές, περίπου 3 λεπτά, αναστρέφοντας στα μισά του δρόμου.

 

Βήμα 2

Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι με σχισμή, αφήνοντας λάδια και χυμούς μαγειρέματος να παραμείνουν στο τηγάνι. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και αφήστε την στην άκρη.

 

Βήμα 3

Προσθέστε μπιζέλια και καρότα και καλαμπόκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έως ότου τα λαχανικά αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο; μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σπρώξτε τα λαχανικά στο πλάι της κατσαρόλας, ρίξτε τα αυγά στην άλλη πλευρά και μαγειρέψτε για να ανακατωθεί, ανακατεύοντας, όπως απαιτείται, 3 έως 4 λεπτά.

 

Βήμα 4

Ανακατέψτε τις γαρίδες, το ρύζι και τα πράσινα κρεμμύδια στο τηγάνι. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με σάλτσα σόγιας, αλατίζουμε και πιπέρι, ανακατεύουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε μέχρι να ξαναθερμανθούν οι γαρίδες, περίπου 2 λεπτά.

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 4

 

Πηγή:

allrecipes.com

 

Διαιτολόγος Αθήνα δίνει συμβουλές

Related Posts

Leave a comment