Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό μπολ με ρύζι με κοτόπουλο και αυγό (Oyakodon)

Ιαπωνικό μπολ με ρύζι με κοτόπουλο και αυγό (Oyakodon)

Να μια ιαπωνική συνταγή για ένα νόστιμο παραδοσιακό ιαπωνικό γεύμα που αποτελείται από κοτόπουλο σοταρισμένο και στη συνέχεια μαγειρεμένο με ιαπωνικό ζωμό και με αυγό. Σερβίρεται πάνω από ρύζι. Είναι πραγματικά εύκολο, χορταστικό και νόστιμο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια ρύζι τζασμίν
4 φλιτζάνια νερό
4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 φλιτζάνια ζωμό dashi, φτιαγμένο με σκόνη dashi
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας mirin (γιαπωνέζικο κρασί από ρύζι)
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
4 αυγά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ξεπλύνετε το ρύζι σε 3 έως 4 αλλαγές νερού μέχρι το νερό του ξεβγάλματος να είναι σχεδόν διαυγές και στραγγίστε. Βάλτε το ρύζι και 4 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά, για 20 με 25 λεπτά.

Βήμα 2
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ μέσα και να αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι, ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για περίπου 5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας, το mirin και την καστανή ζάχαρη, ανακατεύοντας να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το να σιγοβράσει, για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3
Χτυπάμε καλά τα αυγά σε ένα μπολ και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τον ζωμό. Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να τηγανισθεί το αυγό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4
Για να σερβίρετε, τοποθετήστε 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι ανά πιάτο σε 4 βαθιά πιάτα σούπας, προσθέστε από πάνω σε κάθε πιάτο το 1/4 του μείγματος κοτόπουλου και αυγών και ρίξτε περίπου 1/2 φλιτζάνι σούπας σε κάθε πιάτο.

Καλή όρεξη!