Ινδική Κουζίνα

Ινδική συνταγή κοτόπουλου με βούτυρο

Ινδική συνταγή κοτόπουλου με βούτυρο

Αυτή η ινδική συνταγή κοτόπουλου με βούτυρο είναι πραγματικά από τις πιο εύκολες συνταγές! Η σάλτσα είναι τέλεια όταν είναι κρεμώδης και αρκετά πηχτή. Η ποσότητα αλατιού και μπαχαρικών αναλόγως του γούστου σας. Ta Garam και tandoori masala μπορείτε πολύ εύκολα να τα προμηθευτείτε από κάποια λαϊκή ή από το μανάβικο της γειτονιάς σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι βούτυρο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο

1 σάλτσα ντομάτας

3 φλιτζάνια βαριά κρέμα

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού garam masala

1 ½ κιλά στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

2 κουταλιές tandalai masala

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.

Βήμα 2

Λιώστε μερικές κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε αργά έως ότου το κρεμμύδι καραμελωθεί και αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα. Περίπου για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μαζί με τη σάλτσα ντομάτας, τη βαριά κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και το garam masala. Σιγοψήστε και μετά μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. Καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοψήστε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Βήμα 4

Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, ρίξτε τα κομμάτια κοτόπουλου μαζί με φυτικό λάδι μέχρι να επικαλυφθούν στη σάλτσα. Στη συνέχεια καρυκεύστε με καρύκευμα tandalai masala και απλώστε τα σε ένα ταψί.

Βήμα 5

Ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί καλά-καλά στο εσωτερικό του, περίπου για 12 λεπτά. Μόλις τελειώσετε, προσθέστε το κοτόπουλο στη σάλτσα και σιγοβράστε για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 6