Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο βουτύρου

Ινδικό κοτόπουλο βουτύρου

Το Chicken Makhani είναι συνταγή για ινδικό κοτόπουλο βουτύρου. Είναι ένα γευστικό ινδικό πιάτο με βούτυρο που συμπληρώνει καλά το κοτόπουλο. Μπορεί να φτιαχτεί ως ήπιο ή πικάντικο, όπως θέλετε, προσθέτοντας το αντίστοιχο καγιέν. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι και ψωμί naan.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

¼ λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας πιπερόριζα σκόρδο (τζίντζερ)

1 κουταλάκι του γλυκού garam masala

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 φύλλο δάφνης

¼ φλιτζάνι απλό γιαούρτι

1 φλιτζάνι πουρέ ντομάτας

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο

½ kg κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένα σε κομμάτια

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

¼ φλιτζάνι νερό

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια υψηλή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το λευκό κρεμμύδι μέχρι να είναι μαλακά και ημιδιαφανή. Ανακατέψτε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, την πάστα τζίντζερ-σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala, σκόνη τσίλι, κύμινο και δάφνη. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.

Βήμα 2

Προσθέστε σάλτσα ντομάτας και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ανακατέψτε μαζί με το γιαούρτι. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε αλάτι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα και προσθέστε με 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala και καγιέν. Ανακατέψτε μερικές κουταλιές σάλτσας και σιγοβράστε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα. Ανακατέψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε σάλτσα.

Βήμα 4

Ανακατέψτε μαζί το άμυλο καλαμποκιού και το νερό και στη συνέχεια ανακατέψτε στη σάλτσα. Μαγειρέψτε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει παχύρευστο.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 4