Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα

Ινδικό κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα

Το ινδικό κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα είναι μια κλασική ινδική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε! Κομμάτια κοτόπουλου επικαλυμμένα με πολλά αρωματικά μπαχαρικά όπως κουρκούμη, κάρδαμο και γαρίφαλο, τα οποία στη συνέχεια σιγοψήνουμε σε μια σάλτσα ντομάτας. Αυτό το πιάτο είναι ένα αγαπημένο της οικογένειας. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φέτα φρέσκια ρίζα τζίντζερ

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο

1 κομμάτι κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα

2 φύλλα δάφνης

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα

1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, θρυμματισμένες

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα ελαφρώς. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού και σοτάρουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς, για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 2

Ανακατέψτε το κύμινο, κουρκούμη, αλάτι, πιπέρι, κάρδαμο, κανέλα, γαρίφαλο, δάφνη και μοσχοκάρυδο. Σοτάρετε, ανακατεύοντας, για 1 έως 2 λεπτά. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε τηγάνι και ανακατέψτε τα με το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να καλυφθούν καλά.

Βήμα 3

Σοτάρουμε για άλλα 4 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες με τα υγρά τους και ανακατεύουμε. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε για 1 έως 2 ώρες ή έως ότου το λάδι διαχωριστεί από τα υπόλοιπα υγρά. Ανακατέψτε περιστασιακά. (Σημείωση: Εάν σιγοψήνετε χωρίς καπάκι στο τηγάν, η σάλτσα θα πήξει πιο γρήγορα. Αν θέλετε τη σάλτσα πιο αραιή, προσθέστε νερό ή βάλτε καπάκι στο τηγάνι όσο σιγοψήνετε.)

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 120 λεπτά

Μερίδες: 6