Ινδικό ντιπ με κάρυ: Μια ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε ντιπ με μαγιονέζα και κρέμα γάλακτος, που είναι αρωματισμένο με πικάντικα ινδικά μπαχαρικά. Χρησιμοποιώντας αλάτι σκόρδου, κρεμμύδι και μπαχαρικά, το ανακατεύουμε και γίνεται γρήγορα και εύκολα. Είναι τέλειο για να το σερβίρετε με χορτοφαγικά πιάτα και συνοδευτικά για διάφορα κράκερ και πατατάκια.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
2 κουταλάκια του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
⅛ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, τη σκόνη κάρυ, τον κουρκουμά, το κρεμμύδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο αλάτι, το κύμινο και το καγιέν. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!