Κινέζικη Κουζίνα

Αστακός καντονέζικου στυλ

Αστακός καντονέζικου στυλ

Αστακός καντονέζικου στυλ: Μια κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα διάσημο και μαγικό πιάτο! Αντίθετα με ότι πιστεύουν ίσως οι περισσότεροι, πρόκειται για ένα πιάτο που μπορείτε να κάνετε εύκολα, απλά και γρήγορα στην κουζίνα σας και στο τέλος να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με την εμφάνιση, αλλά και με την υπέροχη γεύση του. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 μικροί (1/2 κιλό) φρέσκοι ζωντανοί αστακοί
⅓ φλιτζάνι φυστικέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 φέτα φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
180 γραμμάρια άπαχο χοιρινό κιμά
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κουταλιά της σούπας κρασί σέρι μαγειρικής
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
2 αυγά χτυπημένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ξεπλύνετε τον αστακό και κρατήστε τον με την κοιλιά προς τα πάνω. Στο κάτω μέρος της ουράς, υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα, κολλήστε ένα μακρύ σουβλάκι για να στραγγίξει τυχόν ούρα που έχουν μείνει στο σώμα της, μετά σπάστε την ουρά, κόψτε την σε μικρά κομμάτια και σπάστε και τα νύχια στη μέση.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το μισό φυστικέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τσιγαρίστε για περίπου 1 λεπτό. Ρίξτε μέσα τα κομμάτια του αστακού και τηγανίστε μέχρι να ψηθούν, περίπου για 4 με 5 λεπτά. Αφαιρέστε το μείγμα αστακού και σκόρδου σε ένα πιάτο και κρατήστε το ζεστό.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε τον κιμά, το τζίντζερ και το χοιρινό και τηγανίστε μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το σέρι, τη σάλτσα σόγιας, το κορν φλάουερ και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το μείγμα σέρι στο τηγάνι και ανακατέψτε για ένα ή δύο λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και κάπως διαυγής.

Βήμα 4
Ρίχνουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και σβήνουμε τη φωτιά. Περιχύστε τα χτυπημένα αυγά πάνω από το μείγμα στο τηγάνι και ανακατέψτε μέχρι τα αυγά να γίνουν μικρά κομμάτια. Τέλος, ξαναβάζουμε τον αστακό στο τηγάνι, και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και αφήστε το σκεπασμένο για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε. Σερβίρετέ τον με ρύζι στον ατμό και απολαύστε τον!

Καλή όρεξη!