Ιρλανδικές πατάτες

Ιρλανδικές πατάτες

Ιρλανδικές πατάτες

Δοκιμάστε τη μοναδική γεύση που κρύβουν οι Ιρλανδικές πατάτες, μαγειρεύοντας αυτή την εύκολη και γρήγορη ιρλανδική συνταγή! Συνδυάζονται υπέροχα με βοδινό κρέας, ζαμπόν ή κοτόπουλο. Τα περισσεύματα, εάν υπάρχουν, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε εύκολα, χωρίς να χάσουν πολύ τη γεύση τους. Αν αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη ή την κρέμα γάλακτος με ελαφριά κρέμα, τότε η συνταγή θα έχει πολύ διαφορετική γεύση.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

8 μεγάλες πατάτες, ωμές

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

½ μικρό κρεμμύδι, ωμό

1 πρέζα αλάτι

½ φλιτζάνι βούτυρο

½ φλιτζάνι κρέμα γάλατος  (35% λιπαρά)

½ φλιτζάνι ελαφριά κρέμα γάλακτος (15% λιπαρά)

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

2 κουταλιές μαϊντανό, ωμό

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό. Βράστε τις πατάτες για 10 λεπτά. Στραγγίξτε τις και αφήστε τις να κρυώσουν.

 

Βήμα 2

Μόλις οι πατάτες είναι αρκετά δροσερές για να τις κόψετε, τότε αποφλοιώστε τις. Βάλτε τις αποφλοιωμένες πατάτες στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν εντελώς, για περίπου 1 ώρα.

 

Βήμα 3

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

 

Βήμα 4

Λιπάνετε ένα ταψί 23×33 εκατοστά με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

 

Βήμα 5

Κόψτε σε φέτες τις 2 από τις πατάτες. Απλώστε τις φέτες στο ταψί ομοιόμορφα. Προσθέστε περίπου το 1/4 ψιλοκομμένου κρεμμυδιού πάνω στο στρώμα της πατάτας. Καρυκεύστε με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Επαναλάβετε τη στρώση έως ότου χρησιμοποιηθούν όλα τα συστατικά και το ταψί γεμίσει.

 

Βήμα 6

Περιχύστε με το λιωμένο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και την ελαφριά κρέμα γάλακτος πάνω από το μείγμα πατάτας. Τέλος, προσθέστε από πάνω την πάπρικα.

 

Βήμα 7

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί η κορυφή, για περίπου 30 λεπτά.

 

Βήμα 8

Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για σερβίρισμα.

 

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 8

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

447,7 θερμίδες, 6,5 g πρωτεΐνης, 67,8 g υδατάνθρακες, 50,1 mg χοληστερόλης, 118,3 mg νατρίου.

 

Πηγή:

allrecipes.com

 

 

Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε και τη συνταγή για Ιρλανδική ριζόσουπα!

Related Posts

Leave a comment