Ιρλανδική Κουζίνα

Ιρλανδικός πουρές πατάτας

Ιρλανδικός πουρές πατάτας

Ο Ιρλανδικός πουρές πατάτας είναι μια κλασσική ιρλανδική συνταγή για πουρέ με απλά υλικά! Δοκιμάστε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή, για να καταλάβετε γιατί οι Ιρλανδοί χρησιμοποιούν τις πατάτες τόσο πολύ στην κουζίνα τους. Γίνεται ένα εξαιρετικό συνοδευτικό! Απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 ½ κιλό πατάτες, ωμές

½ φλιτζάνι βούτυρο

½ φλιτζάνι ελαφριά κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με αλατισμένο νερό. Βράζουμε. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 20 έως 25 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν, αδειάστε την κατσαρόλα και στραγγίξτε καλά.

Βήμα 2

Χτυπήστε τις πατάτες σε πολτοποιητή πατάτας ή σε ηλεκτρικό μίξερ (σε χαμηλή ένταση) σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει το μείγμα, αλλά όχι να έχει πολτοποιηθεί εντελώς.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί η κρέμα, για περίπου 3 έως 5 λεπτά.

Βήμα 4

Χτυπάμε το μείγμα βουτύρου, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και την σκόνη σκόρδου στον πουρέ πατάτας έως ότου το μείγμα ανακατευτεί αρκετά και τα καρυκεύματα έχουν απλωθεί. Ανακατέψτε επιπλέον κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, στις πατάτες για πιο κρεμώδη υφή.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 35 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

366,4 θερμίδες, 6.1 g πρωτεΐνης, 47,3 g υδατάνθρακες, 48,1 mg χοληστερόλης, 520,8 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιρλανδική συνταγή, τότε δείτε και τη συνταγή για Ιρλανδική πατατόσουπα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *