Μεξικάνικη Κουζίνα

Αυθεντικές Μεξικάνικες τορτίγιες

Αυθεντικές Μεξικάνικες τορτίγιες

Μάθετε πως να φτιάξετε τις αυθεντικές Μεξικάνικες τορτίγιες ακολουθώντας βήμα βήμα αυτή την απλή και γρήγορη συνταγή! Στις μεξικάνικες συνταγές, οι τορτίγιες χρησιμοποιούνται πάρα πολύ! Οπότε μπορείτε να τις συνδυάσετε και με άλλα μεξικάνικα πιάτα ή ακόμη και να τις γευτείτε ως συνοδευτικό με οποιοδήποτε πιάτο. Δεν απαιτούνται πολλά υλικά και ο χρόνος εκτέλεσης είναι μικρός. Απολαύστε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

¾ φλιτζάνι βούτυρο

¾ φλιτζάνι ζεστό νερό

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Συνδυάστε το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Είτε με το χέρι είτε με κοπτικό ζαχαροπλαστικής, κόψτε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και προσθέστε τα στο μείγμα. Εάν το μείγμα χρειάζεται περισσότερο βούτυρο, φροντίστε να προσθέσετε μόνο μία ή δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο. Προσθέστε περίπου 3/4 φλιτζάνι ζεστό νερό στο μείγμα, ή αρκετό για να μπορούν τα συστατικά να ανακατευθούν σωστά.

Βήμα 2

Με το χέρι σας ή ένα μεγάλο πιρούνι, λιώστε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, έως ότου γίνει ενιαίο και ομοιόμορφο. Εάν η ζύμη κολλήσει ακόμα στο πλάι του μπολ, προσθέστε μερικές ακόμη κουταλιές της σούπας αλεύρι έως ότου η ζύμη σχηματίσει ένα μαλακό στρογγυλό σχήμα. Η ζύμη είναι έτοιμη να ξεδιπλωθεί τώρα, αλλά είναι καλύτερο να την αφήσουμε να φουσκώσει για λίγο. Σκεπάστε τη με μια πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.

Βήμα 3

Πάρτε τη ζύμη και χωρίστε την σε 10 έως 12 μπάλες. Αλευρώστε ελαφρά το τραπέζι (ή την επιφάνεια που θα απλώσετε) και απλώστε κάθε μπάλα με έναν πλάστη σε πάχος περίπου 3 χιλιοστών.

Βήμα 4

Τοποθετήστε κάθε τορτίγια σε ένα μεσαίο τηγάνι. Μαγειρέψτε για περίπου 1 έως 2 λεπτά σε κάθε πλευρά, ή έως ότου η τορτίγια να γίνει όσο τραγανή επιθυμείτε.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά

Μερίδες: 12

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

227,4 θερμίδες, 3,2 g πρωτεΐνης, 24,1 g υδατάνθρακες, 0 mg χοληστερόλης, 469,9 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η μεξικάνικη συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για μεξικάνικη σαλάτα με καλαμπόκι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *