Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικά ψητά κεφτεδάκια

Ιταλικά ψητά κεφτεδάκια

Αυτή η συνταγή κάνει τα πιο τρυφερά και νόστιμα Ιταλικά ψητά κεφτεδάκια! Μπορείτε, επίσης, να τα καταψύξετε και να παίρνετε όσες μερίδες χρειάζεστε για κάθε γεύμα. Διατηρούνται για αρκετό καιρό! Εάν μαγειρεύετε σε σάλτσα, προσθέστε τα κεφτεδάκια 20 λεπτά πριν το χρόνο σερβιρίσματος.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι τριμμένο ιταλικό ψωμί

¼ φλιτζάνι τυρί, pecorino romano

2 κουταλιές μαϊντανό

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

½ φλιτζάνι νερό

2 αυγά

650 γραμμάρια βοδινό κρέας, κιμά

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Βήμα 2

Ανακατέψτε τα τρίμματα ψωμιού, το τυρί Romano, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και τη σκόνη κρεμμυδιού. Συνδυάστε με νερό και αυγά. Προσθέστε τον κιμά βοδινού και ανακατέψτε καλά. Πλάστε το μείγμα σε μπάλες και τοποθετήστε τις σε αντικολλητικό ταψί.

Βήμα 3

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 30 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

343 θερμίδες, 24,4 g πρωτεΐνης, 14,1 g υδατάνθρακες, 135,2 mg χοληστερόλης, 611,7 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για Ιταλικές γαρίδες με ριζότο