Ιταλική Κουζίνα

Ιταλικό κέικ λιμοντσέλο

Ιταλικό κέικ λιμοντσέλο

Ιταλικό κέικ λιμοντσέλο: Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη ιταλική συνταγή για ένα λαχταριστό επιδόρπιο. Είναι το ιδανικό τελείωμα σε κάθε ιταλικό δείπνο! Ενα αγαπημένο γλυκό, με την χαρακτηριστική γεύση του λιμοντσέλο να κυριαρχεί, ικανοποιεί απόλυτα τον ουρανίσκο σας και δεν σας γεμίζει με θερμίδες! Απλά απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

σπρέι μαγειρικής
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 αυγά
⅓ φλιτζάνι λάδι κανόλα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι λικέρ λιμοντσέλο
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
¾ φλιτζάνι άχνη
3 κουταλιές της σούπας λικέρ λιμοντσέλο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψεκάστε μια φόρμα για κέικ με μαγειρικό σπρέι.

Βήμα 2
Βάζουμε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το λάδι κανόλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και 4 κουταλιές της σούπας λιμοντσέλο και χτυπάμε καλά. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ρίξτε απαλά τα ξηρά συστατικά στο υγρό. Μην τα ανακατεύετε πολύ γιατί το κέικ θα γίνει σκληρό. Ρίξτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί.

Βήμα 3
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω και μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή, περίπου για 35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε την άχνη και 3 κουταλιές της σούπας λιμοντσέλο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα ωραίο γλάσο. Ανοίξτε μικρές τρύπες σε όλη την κορυφή του ακόμα ζεστού κέικ με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα. Ρίχνετε με ένα κουτάλι το γλάσο πάνω από το κέικ και απλώνετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Το γλάσο θα εισχωρήσει στο κέικ και θα προσθέσει υγρασία.

Καλή όρεξη!