Vegan Κουζίνα, Ινδική Κουζίνα

Κάρυ κολοκύθας σε ινδικό στιλ

Κάρυ κολοκύθας σε ινδικό στιλ

Αυτό είναι ένα δημοφιλές χορτοφαγικό πιάτο της Νότιας Ινδίας. Το κάρυ κολοκύθας φτιάχνεται κατά τη διάρκεια των γιορτών και είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό και νόστιμο παρασκεύασμα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για το πιάτο, ωστόσο, είναι η διαδικασία τηγανίσματος της καρύδας στο τέλος για να καρυκευτεί το πιάτο. Αυτό προσδίδει μια μοναδική γεύση και άρωμα σε αυτό το κάρυ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

5 φλιτζάνια φρέσκια κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
αλάτι
½ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
3 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
1 πράσινη πιπεριά τσίλι
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
2 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
1 κουταλάκι σιναπόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού σπαστές μαύρες φακές (urad dal)
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη καρύδα
6 φρέσκα φύλλα κάρυ

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε τα κομμάτια της κολοκύθας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε 2 φλιτζάνια νερό πάνω ώστε οι κύβοι να επιπλέουν. Αλατοπιπερώνουμε την κολοκύθα και το νερό με κουρκουμά και αλάτι. Αφήστε το μείγμα σε βράση και μαγειρέψτε μέχρι η κολοκύθα να είναι τρυφερή αλλά αρκετά σφιχτή ώστε να διατηρήσει το σχήμα της, περίπου για 15 λεπτά.

Βήμα 2
Αλέστε το 1/2 φλιτζάνι καρύδα, 3 κόκκινες πιπεριές τσίλι, την πράσινη πιπεριά τσίλι, 2 κουταλιές της σούπας νερό και τον σπόρους κύμινου σε μπλέντερ μέχρι να γίνει μια πάστα. Τα ρίχνουμε στο μείγμα της κολοκύθας και αφήνουμε ξανά να βράσει. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει το υγρό και να καλύψει τους κύβους κολοκύθας, για 5 με 7 λεπτά. Ρίξτε το κάρυ σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίστε 2 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι, τον σιναπόσπορο και τις μαύρες φακές σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, για 2 έως 3 λεπτά. Τα περιχύνουμε από πάνω.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στο τηγάνι. Τηγανίζουμε 1 κουταλιά της σούπας καρύδα στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν εντελώς, για 3 με 5 λεπτά. Ρίξτε από πάνω το κάρυ. Γαρνίρουμε το πιάτο με φύλλα κάρυ.

Σημείωση του Μάγειρα:
Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται λάδι καρύδας, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φυτικό έλαιο.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *