Ελληνική Κουζίνα

Καομπόη αβοκάντο

Καομπόη αβοκάντο

Το καομπόη αβοκάντο είναι μια ελληνική συνταγή που περιλαμβάνει ένα από τα αγαπημένα λαχανικά όλων των εποχών: τη γλυκοπατάτα. Η αίσθηση της φέτας (το ελληνικό μέρος) είναι ένα νόστιμο συμπλήρωμα της καπνιστής, πικάντικης σκόνης τσίλι (καουμπόη). Αυτό το γεύμα είναι εξαιρετικό για brunch και απλό για ένα γρήγορο δείπνο όταν μαγειρεύετε μόνοι σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 8 χιλιοστών

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές ελαιόλαδο (ξεχωριστά από τις προηγούμενες)

4 αυγά

¼ φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

½ αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τις πατάτες στο θερμαινόμενο λάδι μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου ιδρώσουν τα κρεμμύδια και αρχίζουν να καραμελώνουν. Καρυκεύστε με την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και καλύψτε το με μια πλάκα για να διατηρήσετε τη θερμότητα.

Βήμα 2

Ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Σπάστε τα αυγά στο θερμαινόμενο λάδι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να γίνονται αδιαφανή. Αναποδογυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μην παραμείνει καθαρό λευκό. (Μην μαγειρεύετε τα αυγά υπερβολικά- το καλύτερο μέρος αυτού του γεύματος είναι η απαλότητα που προσθέτει ο κρόκος στο μείγμα). Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα αυγά πάνω στο μείγμα πατάτας. Γεμίστε με κόλιαντρο, φέτα και αβοκάντο για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 15 λεπτά

Μερίδες: 2

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

769 θερμίδες πρωτεΐνη 24,6 g, υδατάνθρακες 56,1 g, λίπος 51,6 g, χοληστερόλη 434,4 mg, νάτριο 777,2 mg.

Αν σας άρεσε αυτή η ελληνική συνταγή, μπορείτε να δείτε επίσης και τη συνταγή για σαγανάκι!