Η καρδιά φοίνικα είναι ένα λαχανικό που συλλέγεται από τον εσωτερικό πυρήνα του φοίνικα (κυρίως καρύδας (Cocos nucifera), juçara (Euterpe edulis), Açaí palm (Euterpe oleracea), palmetto (Sabal spp.) Και ροδάκινο) . Η συγκομιδή πολλών ακαλλιέργητων ή άγριων φοινικών μονόβλαστων οδηγεί σε θάνατο φοινίκων (π.χ. Geonoma edulis). Ωστόσο, άλλα είδη φοινικών είναι κλωνικά ή πολυ-βλαστικά φυτά (π.χ. Prestoea acuminata, Euterpe oleracea) και η ελεγχόμενη συγκομιδή δεν θα σκοτώσει ολόκληρη τον φοίνικα. Η καρδιά του φοίνικα μπορεί να καταναλωθεί μόνη της και συχνά τρώγεται σε σαλάτα. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην ιαπωνική κουζίνα.
Μια εναλλακτική λύση στην άγρια
Από το 2008, η Κόστα Ρίκα ήταν η κύρια πηγή φρέσκων καρδιών φοίνικα στις ΗΠΑ. Οι φοίνικες ροδάκινου καλλιεργούνται επίσης στη Χαβάη και τώρα έχουν περιορισμένη διανομή στην ηπειρωτική χώρα, κυρίως στο εμπόριο εστιατορίων. Ο άγριος φοίνικας Sabal της Φλόριντα ή ο φοίνικας λάχανο ήταν κάποτε πηγή καρδίας φοίνικα, αλλά προστατεύεται τώρα από τη νομοθεσία περί διατήρησης.
Εύκολες και γρήγορες συνταγές! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε άρθρα υγείας & ομορφιάς