Ένα απλό κινέζικο πιάτο για να ετοιμάσετε χοιρινό με τζίντζερ. Απαιτούνται σχετικά λίγα υλικά και γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα. Το κρασί η σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ δίνουν στο πιάτο την αρωματική του μυρωδιά. Σερβίρεται καλύτερα με ζεστό ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
Ενα κομμάτι 1-1,5 εκατοστό ρίζας τζίντζερ, κομμένη σε λεπτές φέτες
¼ κιλό άπαχο χοιρινό σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα μαύρης σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅓ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κρασί από ρύζι κινέζικο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε το τζίντζερ σε καυτό λάδι μέχρι να μυρίσει και μετά προσθέτουμε το χοιρινό, τη σάλτσα σόγιας, τη μαύρη σάλτσα σόγιας, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε το σησαμέλαιο, το φρέσκο κρεμμύδι και το κρασί από ρύζι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
Καλή όρεξη!