Κινέζικη Κουζίνα

Κινεζικά ζυμαρικά με χοιρινό

Κινεζικά ζυμαρικά με χοιρινό

Δείτε αυτή την κινέζικη συνταγή, για ένα από τα πιο δημοφιλή Oriental πιάτα. Τα κινέζικα ζυμαρικά με χοιρινό είναι ένα εξωτικό πιάτο και πολύ ενδιαφέρον για σχεδόν όλους όσοι το έχουν γευτεί. Δοκιμάστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κινέζικο σχοινόπρασο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα τσίλι με σκόρδο
1 κιλό κιμά χοιρινό
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κινέζικο σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 ½ κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
50 ντάμπλινγκ (πιτάκια)
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο, το σουσάμι και την σάλτσα τσίλι σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 2
Ανακατέψτε το χοιρινό, το σκόρδο, το αυγό, 2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και το τζίντζερ σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Τοποθετήστε ένα ντάμπλινγκ σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ρίξτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στη μέση. Βρέχουμε την άκρη με λίγο νερό και σφίγγουμε μεταξύ τους σχηματίζοντας μικρές πιέτες για να σφραγίσει το ζυμαρικό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ντάμπλινγκ και τη γέμιση.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 1 με 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε 8 έως 10 ζυμαρικά στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ψηθεί το χοιρινό, για περίπου 5 λεπτά. Επαναλάβετε για τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Σερβίρουμε με μείγμα σάλτσας σόγιας για βούτηγμα.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *