Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Κοτόπιτα του βοσκού

Κοτόπιτα του βοσκού
Eat4health

Ακόμα μια παραδοσιακή αγγλική συνταγή για κοτόπιτα του βοσκού. Είναι μια παραλλαγή της κλασσικής ιρλανδικής συνταγής με κάποια επιπλέον λαχανικά. Εξαιρετική πίτα και για πρωινό αλλά και για βραδινό τσιμπολόγημα!

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 πατάτες, κομμένες σε κομμάτια

½ κουνουπίδι, χωρισμένο σε κομμάτια

2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 καρότα, τεμαχισμένα

1 ½ κιλά γαλοπούλα

1 ½ φλιτζάνια κατεψυγμένα μπιζέλια

2 κουταλιές σάλτσα Worcestershire με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις πατάτες και το κουνουπίδι σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέστε νερό για να καλύψετε σχεδόν τα λαχανικά. Αφήνουμε την κατσαρόλα να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κουνουπίδι, περίπου 20 λεπτά. Στραγγίστε τις πατάτες και το κουνουπίδι, αλλά κρατήστε περίπου 1/2 φλιτζάνι του υγρού μαγειρέματος.

Βήμα 2

Διαχωρίστε τις μαγειρεμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μαζί με περίπου 1/4 φλιτζάνι του υγρού μαγειρέματος και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθεί το κουνουπίδι. Προσθέστε με ένα κουτάλι το ανάμικτο κουνουπίδι στο μπολ με τις πατάτες και πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Καρυκεύστε το μείγμα με αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Βήμα 3

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Ψεκάστε ένα ταψί 23×30 εκατοστών με σπρέι μαγειρέματος.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και τα καρότα μέχρι το κρεμμύδι να είναι ημιδιαφανές, για περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε στη γαλοπούλα και μαγειρεύουμε μέχρι το κρέας να μην είναι πλέον ροζ, χωρίζοντάς το σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε τα μπιζέλια και τη σάλτσα Worcestershire και στη συνέχεια μαγειρέψτε, για περίπου 10 ακόμη λεπτά. Εάν το μείγμα αρχίσει να φαίνεται στεγνό, ανακατέψτε μερικές κουταλιές του υγρού μαγειρέματος του κουνουπιδιού για να το διατηρήσετε υγρό. Τοποθετήστε το γέμισμα στο προετοιμασμένο ταψί και στη συνέχεια εξομαλύνετε το σε ένα ομοιόμορφο στρώμα με μια κουτάλα ή σπάτουλα. Προσθέστε από πάνω τον πουρέ πατάτας και το κουνουπίδι και απλώστε με ένα πιρούνι.

Βήμα 5

Ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Ενεργοποιήστε τη σχάρα του φούρνου και ψήστε την πίτα περίπου 15 εκατοστά κοντά από την πηγή θερμότητας, έως ότου το πολτοποιημένο κάλυμμα να ροδίσει, για περίπου 10 ακόμη λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 1 ώρα 10 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

365,8 θερμίδες, 29,1 g πρωτεΐνης, 38,4 g υδατάνθρακες, 85,5 mg χοληστερόλης, 506,4 mg νατρίου.

Article Categories:
Αγγλική Κουζίνα

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..