Κοτόπουλο α λα κρεμ με κίτρινη σκουός

Κοτόπουλο α λα κρεμ με κίτρινη σκουός

Κοτόπουλο α λα κρεμ με κίτρινη σκουός

Μια εξαιρετικά εμπνευσμένη ιταλική συνταγή για κοτόπουλο α λα κρεμ με κίτρινη σκουός! Προσθέστε στα ριγκατόνι τη λιαστή ντομάτα, μπέικον, παρμεζάνα και αμύγδαλα για έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων! Από την Ιταλία απευθείας στο πιάτο σας!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, ωμά

2 κουταλιές της σούπας σκόρδο

1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι

6 φέτες χοιρινό μπέικον, ωμό

1 κουταλιά της σούπας λάδι

1 μικρό κολοκυθάκι, ωμό

1 μικρή κίτρινη σκουός (κολοκύθα)

1 φλιτζάνι Alfredo Sauce (μείγμα κρέμας, βουτύρου και παρμεζάνας)

¼ φλιτζάνι γάλα, 2% λιπαρά

6 λιαστές ντομάτες

3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

¼ φλιτζάνι αμύγδαλα, κομμένα φέτες στη μέση

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Λιπάνετε ελαφρά ένα ταψί.

 

Βήμα 2

Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο προετοιμασμένο ταψί και ρίξτε από πάνω το σκόρδο. Ψήνουμε 25 λεπτά ή έως ότου διαλυθούν οι χυμοί κοτόπουλου. Στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει και ψιλοκόψτε το.

 

Βήμα 3

Βράστε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τοποθετήστε το ριγκατόνι στην κατσαρόλα, μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα μακαρόνια.

 

Βήμα 4

Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίστε σε μέτρια υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Στραγγίστε, θρυμματίστε και αφήστε το στην άκρη.

 

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και την κίτρινη σκουός μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.

 

Βήμα 6

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη σάλτσα Alfredo και το γάλα. Προσθέστε το κοτόπουλο πάνω από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Ρίχνουμε τη σάλτσα Alfredo πάνω από το κοτόπουλο. Επικαλύπτουμε με κολοκυθάκια και σκουός. Πασπαλίζουμε με λιαστή ντομάτα, μπέικον, παρμεζάνα και αμύγδαλα.

 

 

Καλή όρεξη!

 

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 6

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

436,1 θερμίδες, 22,1 g πρωτεΐνης, 35,6 g υδατάνθρακες, 52,2 mg χοληστερόλης, 721 mg νατρίου.

 

Πηγή:

allrecipes.com

 

 

Αν σας άρεσε αυτή η ιταλική συνταγή, τότε δοκιμάστε επίσης τη συνταγή για ψητό κρέας με κόκκινο κρασί Μπρασάτο αλ Μπαρόλο!

Related Posts

Leave a comment