Ελληνική Κουζίνα

Κοτόπουλο με ζυμαρικά

Κοτόπουλο με ζυμαρικά

Αυτό το πιάτο ζυμαρικών με κοτόπουλο ενσωματώνει μερικές από τις γεύσεις της Ελληνικής κουζίνας. Γίνεται ένα υπέροχα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Για επιπλέον γεύση, ρίξτε λίγες ελιές Καλαμάτας. Χρησιμοποιήστε ό,τι ζυμαρικό έχετε ή προτιμάτε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (1/2 κιλό περίπου) ζυμαρικά λιγκουίνι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκίτσες
1 κουτάκι (400 γραμμάρια περίπου) μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, κομμένες
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
2 λεμόνια, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίξτε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, για 8 με 10 λεπτά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να μυρίσουν, για περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε μέσα το κοτόπουλο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίπου 5 με 6 λεπτά.

Βήμα 3
Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή. Προσθέτουμε τις καρδιές αγκινάρας, την ντομάτα, τη φέτα, τον μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Αφήστε τα στη φωτιά και ανακατέψτε, για περίπου 2 με 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

Καλή όρεξη!