Κινέζικη Κουζίνα

Κοτόπουλο με λαχανικά moo goo gai pan

Κοτόπουλο με λαχανικά moo goo gai pan

Μια συνταγή για ένα πραγματικό καντονέζικο πιάτο για κοτόπουλο με λαχανικά moo goo gai pan. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε το σέρι και τη σάλτσα σόγιας με το λευκό κρασί για να φτιάξετε μια εκδοχή με καστανή σάλτσα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
150 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
120 γραμμάρια αρακά
1 κονσέρβα 250 γραμμάρια νεροκάστανα κομμένα σε φέτες, στραγγισμένα
120 γραμμάρια μποκ τσόι σε φέτες
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
¾ φλιτζάνι φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό κρασί
¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα μανιτάρια, τα μπιζέλια, τα κάστανα νερού και το bok choy. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα λαχανικά από το γουόκ και σκουπίστε το γουόκ.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι στο γουόκ. Ρίξτε το σκόρδο και το τζίντζερ και αφήστε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει. Ρίξτε μέσα το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κρασί, τη ζάχαρη και το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Διαλύουμε το κορν φλαόυερ στο νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα που σιγοβράζει. Μόλις η σάλτσα σιγοβράσει, ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρρευστη και διαυγής, για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ξαναβάλτε τα λαχανικά στο γουόκ και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν και να καλυφθούν με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!