Ιταλική Κουζίνα

Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Μια ιδιαίτερη ιταλική συνταγή για κοτόπουλο με παρμεζάνα! Μια εκδοχή αυτού του πιάτου, κάπως διαφορετική από αυτή που κάνουν στα εστιατόρια, με λιγότερη σάλτσα και πιο τραγανή κρούστα. Απολαύστε την!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 φιλέτα κοτόπουλου
αλάτι και μαύρο πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένη ψίχα ψωμιού
¾ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας
¼ φλιτζάνι φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κομματάκια
¼ φλιτζανιού βασιλικό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί προβολόνε
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε ένα φούρνο στους 230 βαθμούς.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο φύλλα (επανασφραγιζόμενες σακούλες κατάψυξης) σε μια σταθερή, επίπεδη επιφάνεια. Χτυπάμε σταθερά το κοτόπουλο με τη λεία πλευρά ενός σφυριού κρέατος. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.

Βήμα 3
Σε ένα ρηχό μπολ χτυπάμε τα αυγά.

Βήμα 4
Ανακατέψτε τα τρίμματα ψωμιού και 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα σε ένα ξεχωριστό μπολ

Βήμα 5
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζουμε πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου, καλύπτοντας ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές.

Βήμα 6
Βουτάμε ένα αλευρωμένο φιλέτο κοτόπουλου σε χτυπημένα αυγά. Μεταφέρετε το φιλέτο στο μείγμα της ψίχας ψωμιού, πιέζοντας τα ψίχουλα και στις δύο πλευρές. Επαναλάβετε για κάθε φιλέτο. Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 με 15 λεπτά.

Βήμα 7
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 8
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί. Γεμίστε κάθε στήθος με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας. Στρώνουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με ίσες ποσότητες τυριού μοτσαρέλα, φρέσκο ​​βασιλικό και τυρί προβολόνε. Ρίξτε την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω και περιχύστε το καθένα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.

Βήμα 9
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να ροδίσει και να αφρατέψει και τα φιλέτα κοτόπουλου να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 15 με 20 λεπτά. Με ένα θερμόμετρο ελέγχουμε ότι στο κέντρο του φιλέτου θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 74 βαθμούς Κελσίου.

Σημείωση του Μάγειρα:
Χρησιμοποιήστε υψηλής ποιότητας έτοιμη σάλτσα ντομάτας για καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον βασιλικό με αποξηραμένα ιταλικά βότανα της επιλογής σας ή να τον παραλείψετε εντελώς.

Καλή όρεξη!