Κοτόπουλο Χουνάν: Μια κινέζικη συνταγή από την επαρχία Χουνάν, για να ετοιμάσετε μπούτια κοτόπουλου με πολλά λαχανικά. Ενα πιάτο γνωστό για τις πλούσιες, πικάντικες γεύσεις που δημιουργούνται από τη χρήση πιπεριών τσίλι και σκόρδου. Αυτό το στυλ τοπικής κινέζικης κουζίνας είναι επίσης γνωστό για τις περίτεχνες τεχνικές προετοιμασίας και την όμορφη παρουσίαση των πιάτων
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μαύρης σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ξηρό κρασί σέρι
6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά τσίλι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα φασολιών
2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε το μέλι, τους κόκκους πιπεριού, το αλάτι, τη σάλτσα σόγιας και το κρασί σέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά τσίλι και τα πράσινα κρεμμύδια. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να μυρίσει, όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε το μείγμα κοτόπουλου και σάλτσας σόγιας. Τηγανίζουμε άλλα 3 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε με καπάκι. Σιγοβράζουμε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 5 με 10 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε μαζί τη σάλτσα φασολιών, το ξύδι και το σησαμέλαιο σε ένα μικρό μπολ. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή όρεξη!